Sammanfattning kväll och natt

2017-12-29 05:57:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Tommy Nyman.

22.25 Göteborg, brand
Larm om brand på Viktoriagatan. Polis kommer först till platsen och ser att det är en dörr som brinner. En back som står lutad mot dörren brinner också. Polisen kan släcka branden innan räddningstjänsten kommer fram. En anmälan om skdegörelse genom brand skrivs.

23.44 Töreboda, drograttfylleri
På länsväg 200 i Älgarås stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som misstänks vara drogpåverkad. Han tas med för provtagning och misstänks för drograttfylleri.

01.10 Göteborg, försök till mord
I en lägenhet på Vårvädersgatan har en man i 35-årsåldern blivit knivskuren. Han är förd till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt sjukhuset är tillståndet allvarligt men stabilt. En man i 50-årsåldern greps en stund senare i närheten misstänkt för försök till mord. Ytterligare en person som befann sig i lägenheten hämtades in till förhör. Brottsplatsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

01.48 Trollhättan, personrån
En man uppger att han har blivit rånad i ett parkeringshus vid Hotell Scandic Swania. Två personer ska ha rånat honom på mobiltelefonen och sen lämnat platsen. Den rånade mannen kördes hem till sin bostad efter att anmälan skrivits. Ingen gripen.

03.10 Göteborg, personrån
På Kungsportsavenyen utanför Park Lane har en man i 30-årsåldern blivit rånad av fem killar. De har slagit honom och stulit hans mobiltelefon samt plånbok. Inga uppgifter om att han behövde uppsöka sjukvård. Ingen gripen.

04.17 Göteborg, rattfylleri
På Exportgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 50-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för vidare provtagning på polisstationen. En rapport om rattfylleri skrivs.

Se händelsen på polisen.se